Data: 2019-03-08 09:08:01
Temat: Re: kurczaki zagrodowe a klatkowe
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2019-03-08 o 04:29, Jivanmukta pisze:
> W dniu 14.05.2018 o 15:28, FEniks pisze:
>> Zauważyłam, że kurczaki tzw. "zagrodowe" albo te "z powolnego chowu"
>> (np. w Lidlu takie mają) - a konkretnie piersi z tych kurczaków - mają
>> zdecydowanie twardsze mięso od tych najzwyklejszych kurczaków.
>> Zazwyczaj po podsmażeniu są po prostu twarde i wiórowate. Czy to tylko
>> ja mam takie spostrzeżenie? Może po prostu pechowo trafiam? Ale byłoby
>> to dość dziwne. A może wolno hodowane kurczaki po prostu takie być
>> powinny? Hm...
>>
>> Ewa
>>
> Mięso to nie żywność. To trupy żywych czujących istot. Jedzenie mięsa
> jest ciężkim grzechem. Człowiek jedzący mięso to albo drań albo idiota.
Uwielbiam bitki z głupka w lekkim sosie watrobiano-mózgowym. Tylko jest
problem - głupki prawie nie mają mózgu...
Stefan
|