Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Marek Lang" <m...@h...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: lazania
Date: Tue, 11 Sep 2001 12:54:47 +0200
Organization: Internet Partners
Lines: 24
Message-ID: <9nkqki$1emt$1@news2.ipartners.pl>
References: <9nkq4h$a82$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.35.3
X-Trace: news2.ipartners.pl 1000205778 47837 217.153.35.3 (11 Sep 2001 10:56:18 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Sep 2001 10:56:18 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67750
Ukryj nagłówki
cinas <c...@k...prv.pl> wrote in message
news:9nkq4h$a82$1@news.tpi.pl...
> jak sie robi lazanie? mam juz lazanie-makaron z czym to sie podaje
slyszalam
> ze z miesem mielonym ale jak ?
> pomozcie
W naczyniu zarodopornym ukladasz warstwami na zmiane (liczac od dolu) gesty
sos beszamelowy, wolowe miesko mielone podsmazone z cebulka, czosnkiem,
pomidorkami oraz przyprawami (to ma byc taka gesta masa), makaron, sos
beszamelowy, miesko..... na sama gora na platy makaronu nakladasz drobno
zmielony ser zolty zmieszany na gesto (na pake) z jogurtem. Calosc do
piekarnika na okolo 45 min ok. 180 ^oC (termoobieg). Smacznego...
Najlepiej piec w malych zarodopornych miseczkach ktore podajesz po jedna na
glowe. Jezeli pieczesz w duzym naczyniu (do podzialu) to po wyjeciu z
piekarnika przed podzieleniem musisz poczekac z 10 min - bo inaczej moze sie
rozciapac...
Pozdrawiam,
Marek
|