Data: 2001-09-11 12:04:30
Temat: Re: lazania
Od: "Vefour" <h...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
poszukaj na www, mase przpiesow - od tradycyjnego beszamelowo miesnego do
roznych dziwacznych wynalazkow. Z ciekawych patentow to sprobuj to zrobic w
takiej prostokatnej formie na ciasta - if pasuje do Twego makaronu
wielkoscia, jest to bardzo efektywne, bo masa na boki sie nie rozlazi. No i
zuywaj dobrego sera - w zaleznosci od wersji mozzarelli lub parmezanu, albo
zmieszanych.
Ostatnie - niektorzy wola lekko nadgotowac gotowe platy ciasta, zwlaszcza
te, ktore ida na dol i na wierzch, gdyz sos nie zawsze wystarcza, aby
zmiekly dostatecznie w zapiekaniu. Kwestia doboru sosu i czasu w piekarniku.
Rgds,
V.
"cinas" <c...@k...prv.pl> wrote in message
news:9nkq4h$a82$1@news.tpi.pl...
> jak sie robi lazanie? mam juz lazanie-makaron z czym to sie podaje
slyszalam
> ze z miesem mielonym ale jak ?
> pomozcie
> ania
>
>
|