Data: 2003-06-26 07:31:47
Temat: Re: moj dzem
Od: y...@a...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> o rany, mnie nie mozna o takie rzeczy pytac, bo ja nie
> mierze/waze tych rzeczy i zawsze na oko...pewnie peirwszy raz
> robilam z waga, potem przestalam....w sumie duzo zalezy od owocow
> i ich slodkosci, im slodsze tym mniej cukru, czasem smaze te
> dzemy/konfitury wrecz di upoadlego, zeby odparowac, wtedy sama
> gestosc utrwala. u mnie test z talezykiem (kropelka dzemu na
> zimny talezyk, jak sie zetnie kropelka to dzem gotowqy)
To ja prosze chociaz o opisowy przepis (albo jakies www?), bo ja wogole nie
wiem jak sie do tego zabrac... mam trzy piekne wisnie w ogrodzie i mnostwo
jabloni, no przeciez to grzech, zeby to gnilo... :-((
Aga
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|