Data: 2003-06-26 07:34:03
Temat: Re: moj dzem
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik BarBarella napisał:
> Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
> news:bda0up$9m7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>>zrobilam go, 2 kg owocow, 1 kg cukru i zelfix gellwe. Wszystko ok ale
>>Wam tez wyszlo to rzadkie?
>>--
>>
>
> Czy żelfix nie ma przypadkiem konserwantów? Czy jest coś na rynku w Polsce
> do robienia dżemów bez konserwantów? Co robić by przetwory się nie psuły?
> pozdrawiam\
> barbarella
>
>
Żel-fruct, ktorego ja uzywam ma pektyny, kwasek cytrynowy. I pisze ze
rzeczywiscie jest konserwowany chemicznie. Co zrobic by sie nie psuly.
Ano mojej mamie sie nigdy nie popsuly z tym wiec mam cicha nadzieje ze
mi tez nie. Musisz miec suche, wyparzone i czyste sloiki i dobre zakretki.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
|