Data: 2013-04-23 10:00:44
Temat: Re: mokry sernik jak
Od: piecia aka dracorp <i...@w...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 23 Apr 2013 04:43:49 +0200, user napisał(a):
> A cukier... no cóż nie wyobrażam sobie ciasta
> bez nich :)
A stewia?
> Poza tym sernik to doskonałe źródło białka, jak ktoś ma aktywny tryb
> życia (np. uprawia sport), to może się okazać świetnym uzupełnieniem
> energii z cukru i wspomóc regenerację mięśni przez dostarczenie białka
> :) No ale w takim przypadku zrobiłbym faktycznie mniej tłusty.
Chyba nie do końca. Kazeina jest raczej ciężkostrawna. A cukier do
uzupełniania ubytków energii też nie jest za dobry. Dopiero po wysiłku
potrzebne są węglowodany o dużym IG.
--
piecia aka dracorp
pisz na: piotr kropka rogoza at wp kropka eu
|