Data: 2009-12-13 18:19:25
Temat: Re: no?e kuchenne
Od: Jacek Szaniawski <i...@n...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
vcore <mail*wytnij*@vcore.pl> wrote:
>Jacek Szaniawski pisze:
>> nawet wiem kto to wczesniej swierdzil ;-) . i dlatego bylo poczatkowe
>> moje pytanie - nie o sklad chemiczny i molekularne przyczyny
>> rdzewienia, bo to generalnie wiadomo, tylko o to, czy noze firmy X
>> rdzewieja w zmywarce czy nie.
>
>Rdzewienie lub nie nie jest dla mnie wyznacznikiem jakości -
dla mnie jest
>mam santoku które rdzewieje po 2
>godzinach ,,odpoczywania" po krojeniu czegokolwiek wilgotnego, ale wystarczy przemyć
go pod ciepłą
>wodą a następnie wytrzeć na sucho i można kroić dalej
no piekie, ale jesli rdzewieje to tez sie tepi
>jeśli nóż ma pozostałości po szlifowaniu to znaczy że jest dobry (vide Polkars,
9-15zł za nóż)
nie rozumiem. prosze o rozwiniecie tej mysli.
|