Data: 2017-05-01 18:43:59
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Akarm <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-05-01 o 17:30, Ikselka pisze:
> Akarm <a...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2017-05-01 o 15:58, Wiesiaczek pisze:
>>
>>> Do prawdziwego chleba używa się noży bez ząbków, za to dobrze
>>> wyostrzonych.
>>>
>> Powtórzę: najpierw spróbuj, później się wypowiadaj.
>> Nie ma to, jak doradzanie na podstawie swoich wyobrażeń. :D
>
> Twój interlokutor pisze o PRAWDZIWYM chlebie
A ja bym przysiągł, że rozmawiamy o nożach do krojenia pieczywa.
Patrz pan, jak to się można pomylić...
> nie zaś o tym czymś
> wypiekanym z chińskiej mrożonki, co ty chlebem nazywasz.
A to nowość prawdziwa! Nie wiedziałem, że chlebem nazywam coś z
chińskiej mrożonki we Włoszech. Nawet nie wiedziałem, że byłem we
Włoszech. Widać są osoby znacznie lepiej ode mnie poinformowane. :)
A swoją drogą, jakże tanie musi być sprowadzanie i utrzymywanie
mrożonego ciasta we Włoszech, skoro wszędzie dużo tańsze jest dolanie
wody do gotowej, suchej mieszanki.
> Prawdziwego chleba
> nie widziano w Polsce odkąd się urodziłeś.
>
Trudno. Muszę teraz jakoś z tym żyć. :(
A byłem przekonany, że przynajmniej ja jeden w Polsce robię chleb
prawdziwy. Jestem pełen podziwu dla twej przenikliwości i super
informacji na mój temat.
--
Akarm
http://bykom-stop.cba.pl/
Nie trawię chamstwa, nieuctwa, bydła wszelakiego
|