Data: 2017-05-04 13:30:36
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .05.2017 o 13:17 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> Ciągle pomijacie jeden z istotniejszych problemów.
>> Chleb mocno tępi noże, niezależnie czy "prawdziwy", czy odpiekany z
>> mrożonki!
>
> Nie jest to dla mnie "problem", bo nie kupuję noża dla samego posiadania
> noża, lecz aby kroił. Nóż MA się tępić. Nie istnieją noże, które się nie
> tępią.
G e n i a l n e ! ! !
To teraz pochwal się, jak często ostrzysz swój nóż uniwersalny/szefa
kuchni/Santoku, którym kroisz chleb.
O ile w ogóle ostrzysz (albo Twój mąż), bo naprawdę śmiem wątpić, czy
znasz materię.
Parafrazując: kroić każdy może, czasem lepiej lub czasem gorzej :)
> Nóż MA się tępić, buty zdzierać, podłoga brudzić i niszczyć. Itp. Po to
> są.
A ciuchy można kupować nowe po ubrudzeniu. Bo przecież pralki nas zabijają.
Proste jak "Świat według Ikselki".
--
Trefniś
|