Data: 2017-05-04 17:35:30
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .05.2017 o 13:17 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>> Ciągle pomijacie jeden z istotniejszych problemów.
>>> Chleb mocno tępi noże, niezależnie czy "prawdziwy", czy odpiekany z
>>> mrożonki!
>>
>> Nie jest to dla mnie "problem", bo nie kupuję noża dla samego posiadania
>> noża, lecz aby kroił. Nóż MA się tępić. Nie istnieją noże, które się nie
>> tępią.
>
> G e n i a l n e ! ! !
>
> To teraz pochwal się, jak często ostrzysz swój nóż uniwersalny/szefa
> kuchni/Santoku, którym kroisz chleb.
> O ile w ogóle ostrzysz (albo Twój mąż), bo naprawdę śmiem wątpić, czy
> znasz materię.
Stosunkowo niedawno o tym pisałam tutaj.
> Parafrazując: kroić każdy może, czasem lepiej lub czasem gorzej :)
Ty oczywiście jedynie lepiej 333-)
>
>> Nóż MA się tępić, buty zdzierać, podłoga brudzić i niszczyć. Itp. Po to
>> są.
>
> A ciuchy można kupować nowe po ubrudzeniu.
Mam nadzieję, że do tej chwili sam zrozumiałeś, jaka to zła analogia.
> Bo przecież pralki nas zabijają.
> Proste jak "Świat według Ikselki".
>
To leć prać te noże.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
|