Data: 2017-05-04 14:34:50
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .05.2017 o 14:04 Akarm <a...@w...pl> pisze:
> W dniu 2017-05-04 o 12:40, Trefniś pisze:
>
>> Ciągle pomijacie jeden z istotniejszych problemów.
>> Chleb mocno tępi noże, niezależnie czy "prawdziwy", czy odpiekany z
>> mrożonki!
>
> Ale tylko taki upieczony razem z piaskiem. Albowiem stal można stępić
> czymś o twardości co najmniej zbliżonej do twardości stali.
:)
Ty chcesz tu uprawiać kabaret?
Czy to wina zerowej umiejętności wyciągania wniosków z empirii?
Twoja diamentowa ostrzałka do noża z Lidla potrzebna Ci tylko dlatego, że
nożami kuchennymi tniesz blachy stalowe i gwoździe?
BTW człowiek musi być wyjątkowo gruboskórny (żeby nie rzec, stalowo...),
skoro musiał ostrzyć brzytwy, a teraz wymienia wkłady/noże w maszynkach do
golenia...
Rolnicy ostrzą/ostrzyli kosy tylko po to, żeby w razie jakby co, móc
zarzynać skutecznie wroga.
W tartaku ostrzą piły tylko dlatego, że w polskich lasach mnóstwo
pozostałości po wojnach i w drewnie pozostała masa odłamków i żelastwa.
:)
W tym wątku najrozsądniejszy okazuje się Pszemol - chce kupić noże,
próbuje się dowiedzieć jak najwięcej, nie cwaniakuje. Większość zaś
porusza się wokół wyobrażeń. A w tym poście, Akarm wręcz w oparach absurdu.
--
Trefniś
|