Data: 2009-05-31 19:42:50
Temat: Re: noze kuchenne - roznice
Od: "Jackare" <...@s...de.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "adam" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:gvujkt$jdl$1@news.onet.pl...
> Witam,
> Chce kupic zestaw nozy kuchennych. Zauwazylem ze, np. Zepter produkuje
> noze z zabkami a wiec takie, ktorych nie trzeba ostrzyc. Inni producenci
> oferuja traducyjne ostrza.
> Ktore rozwiazanie polecacie?
> Dzieki
> Pozdrawiam
> Adam
>
>
Noże z ząbkami jak najbardziej ostrzy się. Z jednej strony głowni noża
powierzchnia jest gładka, z drugiej podcięta - tą się ostrzy
| |
rys: --> \|
Strałka wskazuje którą stronę się ostrzy. Do ostrzenia należy używać osełki
(kamienia) dla potrzeb doraźnych oraz szlifieki tarczowej aby naostrzyć
porządnie i na dłużej.
--
Jackare
|