Data: 2009-05-31 19:42:58
Temat: Re: noze kuchenne - roznice
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 31 May 2009 21:26:39 +0200, Grzexs napisał(a):
>> Wszystkie noże z ząbkami (poza nożem do sera i pomidorów), na które się
>> skusiłam (wysoko- i niskopółkowe) leżą sobie zgodnie w najniższej
>> szufladzie dojrzewajac do wywalenia...
>
> Zgadzam się z przedpiszcą, a nawet więcej, bo obejmuje to także noże do
> sera i pomidorów. Jakiś maso albo emo to wymyślił. Weź umyj taki nóż
> choćby.
Nie no, to robi u mnie zmywarka, bo inaczej oczywiście bym je wyrzuciła
tez.
> Natomiast do krojenia chleba itp. uważam najlepsze z ostrzem w
> takie jakby fale.
A ja - dobry, ostry, prosty nóż, taki co się daje ostrzyć. I tyle.
Fale i ząbki powodują powstawanie bajońskich ilości okruchów, czego nie
znosze, zwłaszcza kiedy chleb ma chrupką skórkę i odpryski spod ząbków noża
lądują na całej podłodze kuchni.
|