Data: 2008-01-30 17:24:16
Temat: Re: obiad wystawny
Od: "JBP" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:f99sensaaony$.1e6236vspvjb3.dlg@40tude.net...
>
> Jakie tam chwalenie się - ale patent niezły smakowo: 1/4 l gęstej(!)
> kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 płaska łyżeczka cukru, 1/3
> łyżeczki soli - wymieszać lekko, odstawić na 15 minut, znowu wymieszać.
> Polewać obficie sałatę.
> Ręczę, że sama, żywa, nieprzyprawiona śmietana do sałaty to jakieś
> kosmiczne nieporozumienie.
Tak bez pieprzenia ? ;)
Moja babcia produkowała podobny sos, ale często z wody, zamiast śmietany, bo
taki bardziej jej smakował. Stosowała zarówno do sałaty, jak i do świezych
ogórków w plastrach.
JBP
|