Data: 2008-01-30 17:53:01
Temat: Re: obiad wystawny
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 30 Jan 2008 18:24:16 +0100, JBP napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:f99sensaaony$.1e6236vspvjb3.dlg@40tude.net...
>>
>> Jakie tam chwalenie się - ale patent niezły smakowo: 1/4 l gęstej(!)
>> kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 płaska łyżeczka cukru, 1/3
>> łyżeczki soli - wymieszać lekko, odstawić na 15 minut, znowu wymieszać.
>> Polewać obficie sałatę.
>> Ręczę, że sama, żywa, nieprzyprawiona śmietana do sałaty to jakieś
>> kosmiczne nieporozumienie.
>
> Tak bez pieprzenia ? ;)
> Moja babcia produkowała podobny sos, ale często z wody, zamiast śmietany, bo
> taki bardziej jej smakował. Stosowała zarówno do sałaty, jak i do świezych
> ogórków w plastrach.
> JBP
Absolutnie bez pieprzenia, absolutnie.
A sos twojej babci to nie był z wody, tylko pewnie z oliwy i octu, z
pieprzem i czosnkiem - taki winegrecik.
--
XL wiosenna
===========================================
Adres na WP nieaktywny. Priv tylko na e...@o...pl
Pozdrawiam podszywki - produkujcie sie dalej, nie mam nic przeciwko temu,
byle było mądrze :-P
|