Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pasztecik Re: pasztecik

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pasztecik

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.t
pi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pasztecik
Date: Wed, 1 Dec 2004 09:19:34 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 52
Message-ID: <cojurq$p8b$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <cohmi1$h0k$1@achot.icm.edu.pl> <coit8q$lsd$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: s0cfpi.pkobp.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1101889210 25867 194.242.62.14 (1 Dec 2004 08:20:10
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 1 Dec 2004 08:20:10 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:223480
Ukryj nagłówki


Użytkownik "DuzyMis" <D...@a...pl> napisał w wiadomości
news:coit8q$lsd$1@news.onet.pl...
> > Wczoraj natknęło mnie na pyszny domowy pasztecik, jest tylko mały
> > szkopuł-nigdy czegoś takiego nie robiłam. Może macie jakis swój
najlepiej
> > sprawdzony przepis.
>
> Witam
>
> To ja podam sprawdzony przepis ;-)
>
> Pasztet z wątróbką i grzybami
>
> 0,50 kg boczku wieprzowego surowego
> 0,30 kg chudego mięsa wieprzowego (sprawdzony przeze mnie przepis na
> łopatce)
> 0,30 kg wątroby wieprzowej
> 2 nieduże cebule
> 1 duża marchew
> 2 liście laurowe
> 2-3 ziarna ziela angielskiego
> 1 łyżeczka vegety
> 10 szt kapeluszy suszonych grzybów
> 2 czerstwe bułki
> 3 jaja
> sól, pieprz
>
> Wszystkie składniki gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy (wywaru nie
> wylewać) i pozostawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu mielimy 2 razy
przez
> maszynkę. W wywarze w tym czasie moczymy bułki i odciśnięte również
mielimy.
> Dodajemy do masy 3 jaja solimy i pieprzymy do smaku. Po dobrym wymieszaniu
> powstałą masę nakładamy do formy (ja wkładam do keksówki) i pieczemy około
> 50 minut (ja sprawdziłem w temperaturze 180C)
>
> Pozdrawia i Smacznego
>
> Duży Miś
>
Robię bardzo podobnie. Tylko nie daję grzybów, vegety, liścia i ziela tylko
kilka ziaren jałowca (utłuczone oczywizda) i gałkę muszkatułową. No i ważne:
wody niewiele, i jeszcze ważniejsze - wątróbkę wkładam do gara, gdy
pozostałe mięsa są już prawie miękkie. Można dać pietruszkę i kawałek
selera. Formę, w której się ma piec wykładam paskami słoniny. Piekę w
keksówce albo w tortownicy.
Pozdrówka - Agnieszka
P.S. Zamiast boczku można dać podgardle - pasztet będzie wtedy bardziej
kleisty. Proporcje boczek (czy podgardle) - mięso (może być cielęcina też) -
wątróbka 1:1:1. Ale proporcjr Dużego Misia też są moim zdaniem wporzo.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
01.12 Gocha
01.12 Pati
01.12 DuzyMis
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?