Data: 2010-09-03 18:27:23
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?
Od: Qrczak <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2010-09-03 20:10, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> Wobec stale pogarszającej się jakości kupnych przecierów pomidorowych
> (kiedyś wystarczyła mała puszka na zupę pomidorową, teraz spory słoik to
> za mało do uzyskania sensownego smaku) dojrzewam do decyzji zrobienia
> własnych zapasów. Sezon pomidorowy jeszcze w pełni, więc chyba nie jest
> jeszcze za późno.
> Jak w prosty sposób zrobić przecierowe zapasy, które służyłyby potem do
> zup i sosów? Potrzebuję łatwego i sprawdzonego przepisu.
Obrane pomidory pokroić w kostkę, ochnaście minut pogotować mieszając,
jeszcze ciepłe przetrzeć przez sito, wlać do słoików i zapasteryzować.
Qra
|