Data: 2010-09-03 21:10:01
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?
Od: Qrczak <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2010-09-03 22:21, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2010-09-03 22:13, Qrczak pisze:
>
>> A po co?
>
> Żeby się lepiej zakonserwowało?
Pasteryzacja wystarczająco konserwuje.
>> Doprawiam zawsze zupę, sos.
>
> To swoją drogą.
> Ale spróbuję tak, jak piszesz.
> A przez sito to się przeciera po to, żeby pestek nie było? Nie łatwiej
> zmiksować?
Możesz i miksować. Tylko potem jak te pesteczki wydłubiesz? Osobiście
nie lubię w zupie tego typu farfocli.
Poza tym przetarte przez sito mają bardziej hm... kremową konsystencję.
Poza tym w mojej rodzinie od kilku co najmniej pokoleń przecierano przez
sito.
Qra, poza tym sądzę, iż ostatni argument jest najbardziej przekonujący
|