Data: 2010-09-03 18:46:04
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?
Od: konieczko <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-09-03 20:10, medea pisze:
> Wobec stale pogarszającej się jakości kupnych przecierów pomidorowych
> (kiedyś wystarczyła mała puszka na zupę pomidorową, teraz spory słoik to
> za mało do uzyskania sensownego smaku) dojrzewam do decyzji zrobienia
> własnych zapasów. Sezon pomidorowy jeszcze w pełni, więc chyba nie jest
> jeszcze za późno.
> Jak w prosty sposób zrobić przecierowe zapasy, które służyłyby potem do
> zup i sosów? Potrzebuję łatwego i sprawdzonego przepisu.
>
> Ewa
Jakby jeszcze mozna bylo kupic pomidory po 30 groszy byloby wspaniale.
W telewizorni podali ze rolnicy po tyle sprzedaja wlasnie w tym roku
pomidory to przetworni a w sklepie qrwa mac 3-4zl jak w morde strzelil.
|