Data: 2006-10-07 17:37:28
Temat: Re: rosol
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eg8eik$1o7m$1@wroclaw.net.pl...
> hej,
>
> gotuje wlasnie rosol ale cos metny jest. co zrobic zeby byl
> klarowny?
Witam
Ja tez dzisiaj pozno wstawilem rosół. Pozno na zakupy poszedlem i nie
dostalem juz "skrzydla kruka", po raz pierwszy od 5 lat kupilem porcje
rosołową z kurczaka. Powstal z tego rosół w skali od 1 do 10 na 4.
Metny rosol powstaje z nieswiezego miesa.
Cos mi sie przypomina, ze kiedys czytalem, ze rosol mozna klarowac bialkiem.
Ja przewaznie gotuje rosol z: skrzydlo kruka, /moze byc indyk/ i ok. 700g
antrykotu. Czasem dodaje zoladki.
Oczywiscie najlepszy jest na rostbefie, ale juz nie ma takich rostbefow jak
kiedys.
Nie wspomne nawet o rosole z kury, bo gdzie te kury.
Pozdrawiam
MarekF
|