Data: 2006-10-07 18:57:39
Temat: Re: rosol
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"maf" <m...@n...alpha.pl> wrote in message
news:eg8oo5$3tg$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "walkie!" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eg8eik$1o7m$1@wroclaw.net.pl...
>> hej,
>>
>> gotuje wlasnie rosol ale cos metny jest. co zrobic zeby byl
>> klarowny?
> Witam
> Ja tez dzisiaj pozno wstawilem rosół. Pozno na zakupy poszedlem i nie
> dostalem juz "skrzydla kruka", po raz pierwszy od 5 lat kupilem porcje
> rosołową z kurczaka. Powstal z tego rosół w skali od 1 do 10 na 4.
> Metny rosol powstaje z nieswiezego miesa.
> Cos mi sie przypomina, ze kiedys czytalem, ze rosol mozna klarowac
> bialkiem.
> Ja przewaznie gotuje rosol z: skrzydlo kruka, /moze byc indyk/ i ok. 700g
> antrykotu. Czasem dodaje zoladki.
> Oczywiscie najlepszy jest na rostbefie, ale juz nie ma takich rostbefow
> jak
> kiedys.
> Nie wspomne nawet o rosole z kury, bo gdzie te kury.
> Pozdrawiam
> MarekF
Najlepszy rosół jest z kury wiejskiej oraz z pręgi wołowej, reszta to
badziew.
|