Data: 2003-07-30 12:29:06
Temat: Re: ryż
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ti`Ana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:oh9f7r563ezx$.dlg@czarodziejka.net...
> Gotując zwykły ryż, z kilogramowych torebek, z reguły się udaje.
> Po przepłukaniu, a potem zalaniu zimną wodą, gotuję paskudę tak długo, aż
> wchłonie wodę, zmięknie i przyjemnie się sklei. Ale trzeba uważać, bo lubi
> się przypalać :)
Mozna zanim wchlonie calkowicie wode zawinac w gazety i koce, wtedy sam
dojdzie. Mama tak robila :). Nie ma obawy przypalenia.
Ja osobiscie wole niesklejony.
--
Pozdrawiam,
Ania
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
|