Data: 2003-05-01 07:15:50
Temat: Re: ryż....-jaki ?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 30 Apr 2003 23:37:09 +0200, "Tomek" <d...@w...pl> wrote:
>Witam szanownych grupowiczow !:)
>Mam nastepujace pytanie, dzis jadlem potrawke meksykanska z ryzem, czesto
>robie sobie takie potrawy z wykorzystaniem ryzu.
>Moje zdziwienie zaczelo sie gdy ryz ktory jadlem byl jak "papka" i jakis bez
>smaku, wiem ze ten ryz byl ok, bo wczesniej robile na tym samym ryzu i byl
>bardzo dobry, czyzby torebka torebce nie rowna ?
>A moje pytanie to, czy jest jakis naprawde dobry ryz, aby sie nie obwawiac
>takich podobnych nie smakow:)? Chcialbym aby byl kruchy, nie kleil sie i
>mial to cos:)
>Pozdrawiam i prosil bym o pomoc w wyborze odpowiedniego ryzu.
>Tomek.
>
ja gotuje ryz dowolny, co pod reka, gotuje w bardzo duzej ilosci
wody - jak makaron, po jakichs 12 minutach zaczynam pilnowac
okiem sokola, bo latwo PRZEgotowac na papkowate (wtedy pies jest
szczesliwy), odcedzam na sicie i jeszcze plucze (czasem, jak mam
podejrzenie ze troche jednak za dlugo sie gotowal). nawet
najtanszy ryz wychodzi dobrze. nie jest to metoda, ktora
wszystkim odpowiada, ale mnie te wszystkie mierzenia wody,
wciaganie przez ryz wody, etc etc -nic, ja jestm odporna na to i
dogotowywanie w kocach ryzu u mnie daje zawsze efekt bulwiastego
betonu ;)
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|