Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Zuzka" <z...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: śledzie
Date: Tue, 26 Mar 2002 12:43:22 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 40
Message-ID: <a7pmqu$de$1@sunsite.icm.edu.pl>
References: <a7p67k$egu$1@news.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: iza.centrala.pbk.pl
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 1017142943 430 212.244.202.3 (26 Mar 2002 11:42:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 26 Mar 2002 11:42:23 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:101849
Ukryj nagłówki
dziekuje za rady
Agata
Uzytkownik "dawnakuchnia" <d...@p...onet.pl> napisal w wiadomosci
news:3CA02A30.1070809@poczta.onet.pl...
>
>
> Zuzka wrote:
>
>
> > Co zrobilam zle , sa bez smaku .
> > Czy uda sie jeszcze je uratowac , staly tak 2 dni w lodowce i sa okropne
.
>
>
> wiele zalez.y od s'ledzi - jakie by?y na starcie, czyli po kupieniu.
> Tak naprawde;, to przed moczeniem nalez.y odcia;c' kawa?eczek i spróbowac'
> jak bardzo jest s?ony i w zalez.nos'ci od tego - moczyc' krócej lub
d?uz.ej
> "dzisiejsze" s'ledzie nie wymagaja; tak d?ugiego moczenia, ja np p?ucze;
je
> tylko, ew mocze; 2-3 godz w mleku i koniecznie dodaje; listek bobkowy i
> ziele angielskie. Jes'li chcesz miec' zdecydowane w smaku s'ledzie - kupuj
> korzenne.
> a jes'li chodzi o te które juz. masz, mys'le;, z.e nalez.y je potraktowac'
> zalewa; octowa;(proporcje wedle uznania) zagotowana; z korzeniami, odlac'
> oliwe; i ostudzona; zalewa; zalac' s'ledzie. I znowu potrzymac' w lodówce.
Tak
> czy inaczej w czasie robienia trzeba zawsze próbowac' - to daje poje;cie
> ile czego brakuje, lub jest w sam raz.
>
> powodzenia
> ewa
>
>
>
>
>
|