Data: 2017-09-19 09:51:14
Temat: Re: sliwki - biały osad
Od: "yapann" <y...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja myję po prostu w słabym roztworze płynu do mycia naczyń i po umyciu
> płuczę kilkakrotnie najpierw w ciepłej, potem w zimnej wodzie, przy czym
> ostatnie płukanie jest kilkuminutowym moczeniem w zimnej - dla szczegolnie
> dokladnego wyeliminowania ew. resztek detergentu.
środki powierzchniowo czynne - warstwa na powierzchni powoduje, że każde
płukanie pozostawia trochę tych związków.
(Może ktoś sobie dla siebie ocenić że taką ilość akceptuje w swoim
pożywieniu i przeowdzie poklarmowym - ja zdecydowanie nie podaję się takiemu
esperymentowi). Wolę już użyć czystej (nowej i wypłukanej - nigdy nie
używanej do naczyń/tłuszczu itp) gąbki do naczyń - do wyszorowania
owocu/warzywa wodą - szczególnie dla tych z porowatą powierzchnią. I to
tylko bezpośrednio przed użyciem produktu.
|