Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sliwki - biały osad Re: sliwki - biały osad

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: sliwki - biały osad

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer01.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:llaK4DPEVg82VCLvbVbo4CIywjU=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <59c0f74d$0$5154$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: sliwki - biały osad
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <opm4gp$kgo$1@node1.news.atman.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<opm6qq$mp7$1@node1.news.atman.pl> <opmm6m$miu$1@news.icm.edu.pl>
<59bef8de$0$660$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<59bfb52e$0$15201$65785112@news.neostrada.pl>
<opqi9i$sma$1@node1.news.atman.pl>
Date: 19 Sep 2017 10:54:05 GMT
Lines: 25
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.34.159
X-Trace: 1505818445 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5154 79.185.34.159:51190
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 2222955538
X-Received-Bytes: 2427
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378098
Ukryj nagłówki

yapann <y...@o...pl> wrote:
>> Ja myję po prostu w słabym roztworze płynu do mycia naczyń i po umyciu
>> płuczę kilkakrotnie najpierw w ciepłej, potem w zimnej wodzie, przy czym
>> ostatnie płukanie jest kilkuminutowym moczeniem w zimnej - dla szczegolnie
>> dokladnego wyeliminowania ew. resztek detergentu.
>
>
> środki powierzchniowo czynne - warstwa na powierzchni powoduje, że każde
> płukanie pozostawia trochę tych związków.
> (Może ktoś sobie dla siebie ocenić że taką ilość akceptuje w swoim
> pożywieniu i przeowdzie poklarmowym - ja zdecydowanie nie podaję się takiemu
> esperymentowi). Wolę już użyć czystej (nowej i wypłukanej - nigdy nie
> używanej do naczyń/tłuszczu itp) gąbki do naczyń - do wyszorowania
> owocu/warzywa wodą - szczególnie dla tych z porowatą powierzchnią. I to
> tylko bezpośrednio przed użyciem produktu.
>
>

Mój ś.p. Teść z racji kompetencji wynikających z kierowania laboratorium w
zakładach produkujących m.in. płyny do prania i do mycia naczyń szczegolnie
mi zalecał postępowanie, jakie opisałam - wraz z zastosowanymi
temperaturami wody i czasem.
I ufam tym zaleceniom po dziś dzień.
--
XL

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.09 XL
19.09 Animka
19.09 Animka
19.09 XL
20.09 XL
20.09 stefan
20.09 XL
20.09 krys
20.09 Jarosław Sokołowski
20.09 Jarosław Sokołowski
20.09 XL
21.09 Animka
21.09 yapann
21.09 yapann
21.09 yapann
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?