Data: 2018-05-23 09:36:26
Temat: Re: sok z buraków
Od: d...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tuesday, May 22, 2018 at 4:33:19 PM UTC+2, Stokrotka wrote:
> >> Czosnek dajesz po kiszeniu, bo baktriobujczy i utrudniasz pracę bakterią.
> >> Pszyprawy też po kiszeniu.
>
> >Wybacz ale widzę tutaj pewną niespójność. Czosnek oraz przyprawy dodaje się
> >na początku procesu kiszenia ogórków. I >działa.
> >Dlaczego tutaj odwrotnie ? To chyba podobne procesy.
>
> Nie wiem. Tak robię, wyłazi, i w książce kuharskiej też tak jest .
> Wydaje mi się to logiczne.
> Być może ogurki mają większą zdolność do kiśnięcia niż buraki.
>
> Ale prawda, że czasem ktoś zaleca dać czosnek na wstępie.
Wszystkie drogi prowadzą do Nashville... )
pozdrawiam
|