Data: 2002-03-03 19:15:55
Temat: Re: szyncle wlowe ?
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, March 03, 2002 4:41 PM
Subject: Re: szyncle wlowe ?
> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> wrote:
>
> > "Herbatka" <b...@d...com.pl> a écrit dans le message news:
> > 001001c1c21d$215763e0$0200a8c0@tea...
> > > Nabylam dzis droga kupna piekne sznycle wolowe z delikatnym marmurkiem
> > > tluszczu. Tak sobie mysle, co by z nich zrobic i chyba mnie wena
opuscila.
> > > Grupo droga - jakies pomysly ???
> > > Herbatka
> >
> > Herbatko, nie osmielilam sie pisac bo, wstyd sie przyznac, nie wiem co
to sa
> > "sznycle". Czy to cos jak befsztyki ?
>
> Sznycle to kotlety wieprzowe lub cielece, nie wolowe, zwykle rozbite i
> panierowane, smazone.
>
> Wladyslaw
Wiem Wladyslawie, ale to nie zmienia faktu, ze na etykiecie napisano jak wol
"sznycle wolowe" - mieso jest b. ladne, ale pokrojone wlasnie w sznycle,
czyli sa to dosc cienkie a szerokie platy miesa. Stad moje pytanie, co z tym
zrobic ?
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|