Data: 2018-01-31 08:44:50
Temat: Re: szynka
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2018-01-31, FEniks <x...@p...fm> wrote:
> Właśnie mnie przeraziło w Stefanowym przepisie, że surowe mięso leży w
> sumie około 10 dni.
>
>> Normalnie pekluje się 1-3 dni w
>> 8-12C.
>
> Czyli nie w lodówce? Gdzie uzyskujesz taką temperaturę? Ja mam w lodówce
> 5st.C - czy to będzie za niska temp?
Różnie rózni podaja, widziałem też 4-8C. 5oC od 8oC w każdym razie to
żadna istotna różnica :) Zresztą jak Stefan pekluje w bardzo niskiej
temperaturze to pewnie z małą ilością saletry tez nie jest jakoś
ryzykowne, ale lepiej usciślić aby sie coś nie nakisiło.
--
Marcin
|