Data: 2007-09-28 10:21:00
Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: Romer <f...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A może trochę odważniej???
Marynata:
olej,
sos sojowy 5 łyżek
cynamon - 3 laski
gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
biały mielony pieprz 1 łyżeczka
gwiazdy anyżu 3 szt..
papryka słodka - 1/2 łyżeczki
rozmaryn - 1/4 łyżeczki
kolendra nasiona - 1/2 łyżeczki
cebula biała 4 szt..
czosnek 1 gł..
Ja preferuję wyjąć całą kość z udźca. Natrzeć marynatą, obłożyć
plastrami cebuli i posiekanym czosnkiem oraz cynamonem i anyżem. Mięso
zwinąć w kulę i zapakować do worka na 12-24 h w między czasie
postępować tak jak ktoś opisał wyżej.
Przed pieczeniem wyjąć cynamon i anyż oraz cześć cebuli.
Koniecznie mięso należy mocno obsmażyć a dopiero potem piec,
podlewając wytworzonym sosem.
Samczego!
|