Data: 2011-01-19 08:12:34
Temat: Re: Ĺ?winia is dead
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Paweł" <r...@1...0.0.1> napisał w wiadomości
news:ih2727$oub$1@news.net.icm.edu.pl...
> DiabeĹson wrote:
>
>> Albo kieĹbasa biaĹa - przewaĹźnie wyglÄ
da jak zmielona szara Ĺcierka
>> w kondonie,
>
> ja sie przyznam bez bicia, ze nie wiem co pakuja np. w biala tesco
> grillowa foliowana po 3 sztuki, ale na ogniu z tego produktu sie
> bardzo malo wytapia (w porownaniu do innych klasycznych marketowych
> swojskich, zwyklych itp. produktow) i z piwem zjesc sie da :)
jesli biala z tesco to polecam na stoisku rzezniczym biala surowa :-) (NIE
PARZONA!!! - surowa)
Dosc dobrze przyprawiona, dosc smaczna, niewiele faktycznie sie z niej
wytapia.
Zjadamy ja pieczona w piekarniku:
1. na dol naczynia zaroodpornego cebula pokrojona "bylejak" (moze byc w
talarki, moze byc w poltalarki)
2. na to biala surowa ponakluwana w paru miejscach
3. kilka zabkow czosnku
4. na to przyprawy - tymianek, biala gorczyca, majeranek,
jalowiec(niekoniecznie), listek laurowy, pieprz ziarnisty (mozna tez dodac
pieprzu mielonego), ziele angielskie (niewiele)
5. nastepna warstwa cebuli
7..... i tak warstwami do zapelnienia naczynia
8. polac mala iloscia oliwy
9. wstawic do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piec 1-1,5 godziny
jesc mozna i na cieplo i na zimno - pycha
10. SMACZNEGO
|