Data: 2010-10-13 11:38:31
Temat: Re: wywar z miesa wolowego
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4cb59832$0$21006$65785112@news.neostrada.pl...
>
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> news:4cb58ed3$0$27046$65785112@news.neostrada.pl...
>
>> Leczo nie jest polskie - od tego zacznijmy
>
> Juz polskie - po adaptacji.
NIe wywodzi sie z "Kuchni Polskiej" - to mialem na mysli :-)
>> Rosol jest jaknajbardziej zupa MIESNA (chyba ze bulion warzywny, ale jak
>> sama nazwa wskazuje wtedy to bulon a nie rosul... choc czesto mylony)
>
> Widać, że razi smak rosołu wołowego po wieloletnim łykaniu "rosołu" z
> brojlerów...
>
guzik tam a nie razi :-)
A propos - we czwartek w PoloMarkecie widzialem:
kurczak swiezy (cena 5,99 / kr)
kura swieza (cena 4,99 / kg) - po przekrojeniu na pol... piekny tluszczyk
sie pojawil :-)
Mniemam ze byla to kura typowo na rosol... az mi slinka pociekla na sama
mysl o takim wlasnie drobiowym rosole z kury...
echhh wspomnienia kiedy taka kure (jeszcze gdakajaca hehehe) mozna bylo na
targu kupic...
|