Data: 2004-06-17 13:39:47
Temat: Re: zirbadza - co to za potrawa
Od: "Hanna Burdon" <h...@n...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:cas5nt$pjs$1@news.dialog.net.pl, rahn wrote:
> To mi bardzo pomogło. Podczas poszukiwań trafiłem na taki adres:
> www.florilegium.org/files/ FOOD-BY-REGION/E-Arab-recip-art.rtf
> Są tam przepisy arabskiej kuchni dlatego podaję adres wszystkim
> zainteresowanym na tej grupie.
> W całym dokumencie są dwie potrawy o zbliżonej nazwie
> Jedna to zirbaj a druga to Zirbajat al-Safarjal i z racji opisu to
> będzie chyba zbliżona potrawa.
Ciekawe. To od razu podam kolejną wyguglaną informację:
1 ratl = 12 uquiya = 600ml
Tylko nie wiem, skąd wziąć sok z pigwy. :-)
Hania
|