Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!no
t-for-mail
From: "ostry" <o...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zmiękczanie mięsa było: minutensteki
Date: Wed, 2 Feb 2000 14:02:55 +0100
Organization: TORMAN
Lines: 30
Message-ID: <879a1l$ees$1@flis.man.torun.pl>
References: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 158.75.50.2
X-Trace: flis.man.torun.pl 949496693 14812 158.75.50.2 (2 Feb 2000 13:04:53 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 2 Feb 2000 13:04:53 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3155.0
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3155.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:22216
Ukryj nagłówki
Cóż, raz zastosowałem, ale z tego względu, że staram się misęo przygotować
dzień wcześniej nie mam problemu z jego twardością. Poza tym jeśli robię
gulasz wołowy to i tak pichce w garze kilka godzin :)))
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
sadyl napisał(a) w wiadomości: <3...@p...onet.pl>...
>
>>Pytanie - czy ktoś zna sposób co zrobić z twardą wołowiną, aby ją można
>było
>>zmiękczyć (możej kieś bejcowanie itp.)
>
>A pytanie do grupowiczów:
>Co sądzicie o "soli zmiękczającej mięso" KAMISA
>Jest to sól z dodatkiem enzymów powodujących rozpad włókiem.
>Czasami stosuję to i muszę przyznać - jest dosyć skuteczne.
>Nie zauważyłem zmiany smaku potrawy, gdyż zazwyczaj daję to np. do
>gulaszu czy pieczeni, gdzie daję dużo przypraw
>Może ktoś wie coś np. o szkodliwości tych enzymów?
>
>sadyl
>
>PS: jeśli było już na grupie, to sorry - czytam ją nie zawsze regularnie
>i to od kilku miesięcy zaledwie.
>
|