Data: 2000-02-02 13:04:09
Temat: zmiękczanie mięsa było: minutensteki
Od: sadyl <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Pytanie - czy ktoś zna sposób co zrobić z twardš wołowinš, aby jš można
było
>zmiękczyć (możej kieś bejcowanie itp.)
A pytanie do grupowiczów:
Co sšdzicie o "soli zmiękczajšcej mięso" KAMISA
Jest to sól z dodatkiem enzymów powodujšcych rozpad włókiem.
Czasami stosuję to i muszę przyznać - jest dosyć skuteczne.
Nie zauważyłem zmiany smaku potrawy, gdyż zazwyczaj daję to np. do
gulaszu czy pieczeni, gdzie daję dużo przypraw
Może ktoś wie coś np. o szkodliwości tych enzymów?
sadyl
PS: jeśli było już na grupie, to sorry - czytam jš nie zawsze regularnie
i to od kilku miesięcy zaledwie.
|