Data: 2004-09-24 11:19:07
Temat: Ruskie pierogi
Od: "@nn" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Czy ma ktoś może dobry przepis na ruskie? Chodzi mi raczej o technikę
robienia niż składniki bo te znam. Jestem zupełnym antytalentem jeśli
chodzi o ruskie, robiłam je kilkanaście razy i za każdym podejściem to
samo: najpierw pycha farsz, chyba dobre ciasto, potem śliczne, pękate
pierożki a na koniec po ugotowaniu, jak zwykle porażka - robią się
jakieś takie "zdechłe". Wyglądają tak jakby farsz w tajemniczy sposób
się z nich ulotnił. Wiem że mogą być inne bo jedna moja znajoma robi
takie które są pękate nawet po ugotowaniu. Może mnie ktoś oświeci od
czego to może zależeć? Czy nie takie ziemniaki, czy ciasto do d...,
chyba nie gotuje ich za długo (góra 5 minut) i nie są porozklejane a
wszystkie takie płaskie.
Pozdrawiam
ania
|