Data: 2004-09-24 17:48:43
Temat: Re: Ruskie pierogi
Od: "Jacek" <sq1dnu@wytnij_to.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Aaaaaaaa tak mi się jeszcze przypomniało: ja jak robię farsz to staram
> się żeby był gęsty (nie ciapciasty - raz mi taki wyszedł, chyba
> ziemniaki do niczego były) a ta moja znajoma wlewa do farszu jeszcze
> kubeczek śmietany i cholerka te pierogi wychodzą jej i tak lepsze, w
> środku nie rozpaćkane i takie śliczne pękate z wierzchu,a mi nie
Witam
Wątek ten spowodował że jutro na obiadek.....ruskie i z tego tytułu pytanko.
Posiadam 4 kostki ( 80dkg ) twarogu półtłustego, doradźcie ile do tego
należy obrać ziemniaków oraz ile cebulki. Spróbuję z tym kubeczkiem śmietany
( chyba KESEM ) więc weźcie to pod uwagę. Może jeszcze jakieś rady się
znajdą co do farszu....
Z góry dzięki
Jacek Szczecin
|