Data: 2004-09-25 08:45:54
Temat: Re: Ruskie pierogi
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam!
> Czy ma ktoś może dobry przepis na ruskie? Chodzi mi raczej o technikę
> robienia niż składniki bo te znam. Jestem zupełnym antytalentem jeśli
> chodzi o ruskie, robiłam je kilkanaście razy i za każdym podejściem to
> samo: najpierw pycha farsz, chyba dobre ciasto, potem śliczne, pękate
> pierożki a na koniec po ugotowaniu, jak zwykle porażka - robią się
> jakieś takie "zdechłe". Wyglądają tak jakby farsz w tajemniczy sposób
> się z nich ulotnił. Wiem że mogą być inne bo jedna moja znajoma robi
> takie które są pękate nawet po ugotowaniu. Może mnie ktoś oświeci od
> czego to może zależeć? Czy nie takie ziemniaki, czy ciasto do d...,
> chyba nie gotuje ich za długo (góra 5 minut) i nie są porozklejane a
> wszystkie takie płaskie.
> Pozdrawiam
> ania
Czy tylko ruskie wychodzą Ci takie "oklapłe", czy inne pierogi też?
Czy robisz "aparacikiem do pierogów", czy ręcznie?
Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|