Data: 2004-09-24 22:56:30
Temat: Re: Ruskie pierogi
Od: "lisek" <m...@n...wytnijto.ab.cc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
http://www.tryit.objectspace.net/ruskiepierogi/
pewnie juz po ruskich, ale może na przyszłość.....
http://www.tryit.objectspace.net/ruskiepierogi/
tu jest szczegółowa instrukcja łącznie ze zdjęciami - bardzo przydatna i
fajnie napisana
lisek
Użytkownik "@nn" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cj0vod$nnr$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Czy ma ktoś może dobry przepis na ruskie? Chodzi mi raczej o technikę
> robienia niż składniki bo te znam. Jestem zupełnym antytalentem jeśli
> chodzi o ruskie, robiłam je kilkanaście razy i za każdym podejściem to
> samo: najpierw pycha farsz, chyba dobre ciasto, potem śliczne, pękate
> pierożki a na koniec po ugotowaniu, jak zwykle porażka - robią się
> jakieś takie "zdechłe". Wyglądają tak jakby farsz w tajemniczy sposób
> się z nich ulotnił. Wiem że mogą być inne bo jedna moja znajoma robi
> takie które są pękate nawet po ugotowaniu. Może mnie ktoś oświeci od
> czego to może zależeć? Czy nie takie ziemniaki, czy ciasto do d...,
> chyba nie gotuje ich za długo (góra 5 minut) i nie są porozklejane a
> wszystkie takie płaskie.
> Pozdrawiam
> ania
>
>
|