Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "lisek" <m...@n...wytnijto.ab.cc.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ruskie pierogi
Date: Sat, 25 Sep 2004 00:56:30 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <cj28nh$g7m$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <cj0vod$nnr$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.97.220.68
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1096066609 16630 217.97.220.68 (24 Sep 2004 22:56:49
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 24 Sep 2004 22:56:49 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216509
Ukryj nagłówki
http://www.tryit.objectspace.net/ruskiepierogi/
pewnie juz po ruskich, ale może na przyszłość.....
http://www.tryit.objectspace.net/ruskiepierogi/
tu jest szczegółowa instrukcja łącznie ze zdjęciami - bardzo przydatna i
fajnie napisana
lisek
Użytkownik "@nn" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cj0vod$nnr$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Czy ma ktoś może dobry przepis na ruskie? Chodzi mi raczej o technikę
> robienia niż składniki bo te znam. Jestem zupełnym antytalentem jeśli
> chodzi o ruskie, robiłam je kilkanaście razy i za każdym podejściem to
> samo: najpierw pycha farsz, chyba dobre ciasto, potem śliczne, pękate
> pierożki a na koniec po ugotowaniu, jak zwykle porażka - robią się
> jakieś takie "zdechłe". Wyglądają tak jakby farsz w tajemniczy sposób
> się z nich ulotnił. Wiem że mogą być inne bo jedna moja znajoma robi
> takie które są pękate nawet po ugotowaniu. Może mnie ktoś oświeci od
> czego to może zależeć? Czy nie takie ziemniaki, czy ciasto do d...,
> chyba nie gotuje ich za długo (góra 5 minut) i nie są porozklejane a
> wszystkie takie płaskie.
> Pozdrawiam
> ania
>
>
|