Data: 2007-01-07 16:34:45
Temat: fasola - jak przechowywać?
Od: "Anka P." <t...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nigdy nie miałam problemu z fasolą, a dziś taki kwiatek.
Wczoraj na zakupach wpadła mi w oko bardzo ładna, moczona fasola
zapakowana w żyłkową siatkę o wielkich okach. Dawno nie robiłam fasolki
po bretońsku, więc kupiłam całą siatkę, a w domu odłożyłam w kuchni do
koszyka, w którym przechowuję przez 1 lub 2 dni warzywa typu kapusta,
pory itp.
Przed chwilą do niej zajrzałam, powąchałam, a ona zaczyna lekko
śmierdzieć. Czy to już jej koniec? Czy da się ją jeszcze jakoś uratować?
Miałam fasolkę zrobić jutro, ale plany sie zmieniły, bo mąż wykorzystuje
to co zostało dziś i właśnie coś pichci na jutro.
Co w takim razie zrobić z fasolą? Mam ją wywalić czy mogę ją jakoś
przechować? Jak?
Przyznam, że taki problem, z lekko śmierdzącą fasolą po jednym dniu
przechowywania, zdarzył mi się pierwszy raz.
Pozdrawiam
--
Anka P.
|