Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-m
ail
From: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: kotlet schabowy - totalna porazka
Date: Sun, 23 Apr 2006 18:54:17 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 24
Message-ID: <e2gb5o$cng$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dgo147.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1145810936 13040 83.23.170.147 (23 Apr 2006 16:48:56
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 23 Apr 2006 16:48:56 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:266847
Ukryj nagłówki
Witam
Juz kiedys pisalem o kotletach. Po prostu nie udaja mi sie.
Wczoraj zrobilem probe, jeden schabowy panierowany.
Przyprawilem, rozbilem, zamoczylem w rozbeltanym jajku, pozniej w tartej
bulce.
Wrzucilem na goracy smalec, pierwsza strona sie ladnie usmazyla,
przewrocilem na druga strone, - odkleila sie panierka.
Dzisiaj 4 schabowe - przyprawione opanierowane jak wczoraj, ale po
przewroceniu, zeby sie nie przykleily poruszylem je widelcem. Nie przykleily
sie, lataly na tluszczu - wyszly gorzej, brzegi przypalone, bo obserwowalem
czy sie zarumienily.
Kurde moze maja sie przykleic po przewroceniu i po przysmazeniu same odejda?
Przez to ze sie nieprzykleily to sie wygiely do gory?
Zrobilem fotki, osoby wrazliwe prosze o nie klikanie na linka :)
http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/kotlet.html
Normalnie to wszystko mi sie udaje w kuchni, poza kotletem schabowym
panierowanym.
Moze zmienic patelnie?, to jest zepter, mieszcza sie na niej 4 kotlety lekko
rozbite po 200g.
Pozdr
maf
|