Data: 2006-04-23 16:54:17
Temat: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Juz kiedys pisalem o kotletach. Po prostu nie udaja mi sie.
Wczoraj zrobilem probe, jeden schabowy panierowany.
Przyprawilem, rozbilem, zamoczylem w rozbeltanym jajku, pozniej w tartej
bulce.
Wrzucilem na goracy smalec, pierwsza strona sie ladnie usmazyla,
przewrocilem na druga strone, - odkleila sie panierka.
Dzisiaj 4 schabowe - przyprawione opanierowane jak wczoraj, ale po
przewroceniu, zeby sie nie przykleily poruszylem je widelcem. Nie przykleily
sie, lataly na tluszczu - wyszly gorzej, brzegi przypalone, bo obserwowalem
czy sie zarumienily.
Kurde moze maja sie przykleic po przewroceniu i po przysmazeniu same odejda?
Przez to ze sie nieprzykleily to sie wygiely do gory?
Zrobilem fotki, osoby wrazliwe prosze o nie klikanie na linka :)
http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/kotlet.html
Normalnie to wszystko mi sie udaje w kuchni, poza kotletem schabowym
panierowanym.
Moze zmienic patelnie?, to jest zepter, mieszcza sie na niej 4 kotlety lekko
rozbite po 200g.
Pozdr
maf
|