Data: 2007-12-08 17:41:41
Temat: krówki -- co zrobiliśmy nie tak?
Od: "Tomasz Piasecki" <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie!
Zrobiliśmy wczoraj z Ukochaną krówki. Znaczy chcieliśmy. Wykonaliśmy przepis:
1. dwie duże puchy mleka skondensowango ugotować (6h)
2. 100 g cukru roztopić na patelni
3. dodać rzeczone mleko
4. mieszać i podgrzewać do ujednolicenia
5. dołożyć 200g masła i kropelkę (no, chlupkę) wódki (w oryginale byl rum,
ale trudno)
6. mieszać w mikserze do wystygnięcia (co mało nie zabiło miksera)
7. wylać, uformować krówki, jeść
doszliśmy do pkt6. Po dość długim mieszaniu stiwerdziliśmy, że masa nadal sie
klei i jest rzadka. Poniważ było późno, wylaliśmy na blachę i poszliśmy spać.
Do dziś masa przestala się kleić, ale nadal jest miękka (pyszna, ale
miękka). Co zrobić następnym razem, żeby to stanęło? Albo może nawet tym?
wyrazy,
piachoo
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|