Data: 2005-01-14 08:43:19
Temat: tarta - problemy
Od: "Aggie" <y...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
ostatnio zrobiłam pierwszy raz tarte (ze szpinakiem) i w zwiazku z tym mam
kilka pytań. W jakiej temeraturze i jak dlugo nalezy piec ciasto na tarte? Moje
ciasto wydawalo mi sie troche 'zakalcowate', i nie wiem, czy nie pieklam za
krotko? Albo w zbyt niskiej temperaturze. I jak dlugo piec nadzienie tarty?
Moja byla wypelniona szpinakiemz feta. Pieklam blisko 40 minut i bylo ok,
tylko to ciasto troche jakby niedopieczone. A do ciasta nie dodaje sie proszku
do pieczenia, wiec jak to ciasto moze byc wyrosniete? prosze o wyjasnienie
znawcow tart :)
Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|