Data: 2001-11-07 06:22:00
Temat: Jablka zapiekane (bylo: Re: Rogale swietomarcinskie)
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monika Bacinska-Wojewódka" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:9s9l9t$s3s$1@news.tpi.pl...
: A ja mam imieniny mojego meza... A w prezencie obiecalam mu imieninowy
: obiad dla calej jego rodziny (10 osob). Powoli komponuje menu, mysle
: jeszcze nad deserem... Musi byc w miare efektowny, najchetniej z
: jablkami, szybki w przygotowaniu (jak caly obiad zreszta, bo Bobo
: mimo, ze grzeczne, to jednak Bobo i swojego sie czesto domaga),
: bezczekoladowy i bezmleczny.
:
: :-) Monika
A jablka zapiekane robilas?
Jablko przecinasz gdzies tak na wysokosci 3/4. Lyzeczka wydrazysz srodek (gora i
dol) a do srodka ladujesz powidla lub dzem. 3/4 jablka przykrywasz odcietym
wierzchem - "czapeczka" Zapiekasz w piekarniku, az jablka beda miekkie (skorka
bedzie pekac). Po wyjeciu na talezyki mozesz polac jakims sosem uzywanym do
lodu. Polecam kwasne jablka. Wtedy deser jest baaaardzo slodko-kwasny.
pozdr. Wilma
|