Data: 2004-09-24 21:28:39
Temat: Odp: Re: lasagne
Od: malutka <m...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ja nigdy nie gotuje
beszamel wystarczy, trzeba tylko dokladnie pokryc nim surowe placki
a lasagne uwielbiam ze szpinakiem
mrozony szpinak rozmrazam, podgotowuje, dodaje duzo czosnku, troche soli i odrobine
masla i wywalam pozniej jako jedna warstwe miedzy placki
za druga warstwe nadzienia robia podsmazone kawalki kurczaka, podsmazona cebula,
pieczarki, papryka i koncentrat pomidorowy
na wierch ser i ziola prowansalskie
zapiekane 20-25 min w 200stopniach wychodzi idealne i nigdy nie zdazylo mi sie zeby
ciasto bylo twarde
zawsze kupuje lasagne arighi (czy jak to sie tam pisze) i to wychodzi idealnie
sprezyste
innych firm ciasto niestety mi niesmakowalo
wiem wiem, reklama. reklama, ale to jest naprawde najlepsze moim zdaniem
pozdrawiam
malutka
|