Data: 2001-05-10 11:16:36
Temat: Odp: marynata na grill
Od: "Orion" <o...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
news:1et5ief.don6b91cfmujmN%wlos@tele.com.pl...
> Do stekow, zwlaszcza z poledwicy nie stosowalbym zadnych marynat ani
> innych tego typu przypraw. Sa miekkie z natury, piecze sie je chwile i
> szkoda smaku miesa.
Wladyslawie ! Czy na pewno wiesz o czym piszesz ?
Poledwica miekka z natury ?
http://kuchnia.serwisy.net/forumitd/archiwpt/pt1.htm Pod tym adresem
znajdziesz przepis na poledwice w sosie dijon . Nawet tak podana wymaga
delikatnego marynowania. Ma to na celu zmiekczenie,wydelikacenie i
wysublimowanie smaku wlasnie.
Oczywiscie nie jest to konieczne przy grillowaniu. W ostatecznosci mozna
nawet nie piec i spozyc na surowo. Rozmawiamy o SZTUCE grillowania a
nie o nawykach konsumcyjnych.
Pracy jest w ten sposób o wiele wiecej i
nie w kazdych okolicznosciach zabiegi takie sa uzasadnione, ale jezeli ktos
nie jest smakoszem to najczesciej zadowala sie piwem i spalonym stekiem.
Orion
|