Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pieczeń duszona z pręgi. Pieczeń duszona z pręgi.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pieczeń duszona z pręgi.

następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!plix.pl!newsfeed1.plix.pl!goblin2!gobli
n.stu.neva.ru!feeder2.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!209.197.12.246.MISMAT
CH!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.
news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-f
or-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Pieczeń duszona z pręgi.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
Date: Sun, 23 May 2010 15:23:08 +0200
Message-ID: <8qw2oqzm4r05$.15p5181rc7vb6.dlg@40tude.net>
Lines: 31
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.130.170
X-Trace: 1274620989 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2590 79.191.130.170:49612
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328153
Ukryj nagłówki

Dziś.

2,5 kg pręgi wołowej (foremny prostopadłościenny kawałek, ścinki poszły na
rosół) zabajcować 2,5 doby (tak wyszło, to znacznie lepiej niż kilka
godzin) w worku foliowym (z atestem!) w lodówce, obracając kilka razy. Dla
wygosy torebka oczywiście szczelnie zawiazana po wyparciu powietrza,
wstawiona do głębszej miski.
Marynata:
- ocet winny biały 1 część
- olej 2 części
- pieprz zielony, czarny, trochę soli (reszta soli będzie dodana do
duszenia) i pół łyżeczki czosnku granulowanego
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- cebula w piórkach, plasterki marchwi i pietruszki
W sumie szklanka bajcu.

Mięso wyjąć, obsmażyć w rondlu na oleju na złocisto razem z połową sporej
cebuli grubo pokrojoną, wlać pozostały bajc z torebki po mięsie wraz ze
wszystkimi dodatkami warzywnymi, posolić do smaku (soli było dosyć mało w
marynacie), podlać wrzątkiem aby płyn prawie przykrył mięso, przykryć,
dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 3 godziny od zawrzenia,
przewracając 2-3 razy w trakcie, dolewając wrzątku (nie zimnej wody!), aby
sosu było powyżej połowy wys. mięsa.

Po uduszeniu mięso pokroić w grube plastry, sos zostawić "ałnaturel" albo
jeszcze doprawić i zagęścić wg uznania. Dodatki - ziemniaki młode lub
kopytka, co kto lubi.
Pyszne mięso, ekstra, polecam! Rozpływa się w ustach. Zwłaszcza pręga, bo
można zrobić tę pieczeń i z udźca, ligawy itp, tylko wtedy godzinę dłużej
trwa duszenie.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
23.05 Ikselka
25.05 Diabełson
25.05 Ikselka
27.05 Barbara K.
27.05 Panslavista
27.05 E.
27.05 Ikselka
27.05 Ikselka
27.05 Panslavista
27.05 Panslavista
27.05 Xena
28.05 Ikselka
28.05 Ikselka
28.05 Ikselka
28.05 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.