Data: 2006-08-22 04:56:11
Temat: Re: BIGOS STAROPOLSKI
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <w...@n...gazeta.pl>,
Wladyslaw Los <w...@o...pl> wrote:
> In article <ecde17$422$1@inews.gazeta.pl>, "waldek" <x...@o...pl>
> wrote:
>
> > Wladyslaw Los wrote:
> >
> > > Posiekane kwasne jablka...
> > >
> > >
> > > W?adys?aw
> > ===
> > Dorzuć jeszcze proporcje, bo wyobraźni mi nie starcza. Czy to ma być mięsiwo
> > oblepione marmeladą, czy raczej mus jabłczany z wtrąconymi kawałkami mięsa?
> >
> > Robiłeś to kiedyś (wrażenia?), czy tylko cytujesz?
>
> Cytuję, oczywiście.
Może będzie bardziej jasne jak podam jeszcze inny przepis -- tym razem z
Ćwierczakiewiczowej:
Utrzec czerstwego razowego chleba i zasmazyc go na masle, rozprowadzic
gotowanym bulionem do gestosci zupy. Pieczen cieleca lub wolowa
pokrajac w kostke, zagotowac w bulionie z chlebem, dodac kilka kwasnych
jablek, obranych i pokrajanych w cwiartki albo ugotowanych suszonych
sliwek bez pestek, razem z plynem w ktorym sie gotowaly, dodac lyzeczke
cukru i dobrego winnego octu do smaku.
Władysław
|